Praktijk Heuven - Berg en Dal

 

Over mijzelf

Mijn naam is Lenie Heuven. Ik heb ruim 30 jaar ervaring, waarvan ik ongeveer 15 jaar binnen de reguliere GGZ gewerkt heb. 

Mijn opleiding tot orthopedagoog, heb ik aan de universiteit van Nijmegen gevolgd. Na 11 jaar binnen het veld van de gezinstherapie gewerkt te hebben, ging ik iets missen in mijn werk en mijn leven. Mijn innerlijke drang om mezelf verder te verdiepen in alles wat te maken had met bewustzijnsgroei, spiritualiteit en healing bracht mij bij diverse opleidingen en cursussen. Zoals Intuïtieve ontwikkeling, Chinese geneeswijzen, Westerse medische basiskennis, Shiatsu, Natuurgeneeskunde, Focussen, Polariteitsmassage, Holistic Pulsing, Voetreflexmassage, Mindfulness, Healing Arts therapie, Vier-dimensioneel Bodywork en Cranio-sacraal therapie.

Mensen vragen mij nog wel eens waarom ik een pauw als logo heb. Mijn antwoord is dan dat ik me aangetrokken voelde door de uitstraling van de pauw.                              Voor mij straalt de pauw zelfvertrouwen en eigenwaarde uit. 

Eigenwaarde houdt voor mij zelfwaardering en eigenliefde in. Mijzelf serieus nemen en waarderen, dat wat ik belangrijk vind in mijn leven, werd lang ondermijnd door mijn gerichtheid op de ander. Ik had niet geleerd van mezelf te houden, maar mezelf weg te cijferen en vooral rekening te houden met de ander, vaak ten koste van mezelf.  

Door mij te verdiepen in allerlei boeken, cursussen, opleidingen en door lichaamswerk, yoga en meditatie onderzocht ik diepere lagen van mezelf. Ik leerde beter naar mijzelf te luisteren, naar mijn lichaam en mijn gevoelens van pijn, verdriet, angst en woede, maar ook gevoelens van kwetsbaarheid, zachtheid, vreugde en kracht. Ik ging beter voelen wat ik zelf nodig had en belangrijk voor mij was. 

Ik begeleid je graag, in een veilige en vertrouwde setting, naar een beter contact met jezelf. Waarbij je kunt afdalen naar diepere lagen in jezelf en je werlkelijk gezien wordt in wie je bent.