Praktijk Heuven - Berg en Dal

 

Over mijzelf

Mijn naam is Lenie Heuven. Ik heb ruim 30 jaar ervaring, waarvan ik ongeveer 15 jaar binnen de reguliere GGZ gewerkt heb en nu alleen nog binnen mijn eigen praktijk. 

Mijn opleiding tot orthopedagoog, heb ik aan de universiteit van Nijmegen gevolgd. Na 11 jaar binnen het veld van de gezinstherapie gewerkt te hebben, ging ik iets missen in mijn werk en mijn leven. Mijn innerlijke drang om mezelf verder te verdiepen in alles wat te maken had met bewustzijnsgroei, spiritualiteit en healing bracht mij bij diverse opleidingen en cursussen. Zoals bijvoorbeeld Intuïtieve ontwikkeling, Chinese geneeswijzen, Westerse medische basiskennis, Shiatsu, Natuurgeneeskunde, Focussen, Polariteitsmassage, Voetreflexmassage, Mindfulness, Healing Arts therapie, Vier-dimensioneel Bodywork, Cranio-sacraal therapie en het Wholism Project

Mensen vragen mij nog wel eens waarom ik een pauw als logo heb. Mijn antwoord is dan dat ik me aangetrokken voelde door de uitstraling van de pauw.                              Voor mij straalt de pauw zelfvertrouwen, eigenwaarde en gaan staan voor jezelf uit. 

Eigenwaarde houdt voor mij zelfwaardering en eigenliefde in. Mijzelf serieus nemen en waarderen, dat wat ik belangrijk vind in mijn leven, werd lang ondermijnd door mijn gerichtheid op de ander, op de buitenwereld. Dus voldoen aan verwachtingen en me aanpassen, wat veel energie kostte. De ander was vaak belangrijker dan ikzelf. 

Op een gegeven moment drong het tot me door dat ik nooit gelukkig kon zijn als ik mijzelf niet op de eerste plaats zette. Door meer naar mijzelf: mijn lichaam en gevoelens te luisteren kwam ik erachter wat de redenen en oorzaak waren, waarom ik vaak veel meer rekening hield met de ander dan met mezelf. 

Door oude angsten te overwinnen, oude patronen op te ruimen en andere onverwerkte stukken aan te gaan, raakte ik meer en meer verankerd in mijzelf. Mijn eigen behoeften en verlangens werden belangrijker en ik ging mijzelf steeds meer accepteren en waarderen zoals ik ben. Het werd makkelijker om 'er te zijn' voor mezelf, mijzelf serieus te nemen, mijzelf te ondersteunen en me veilig te voelen bij mezelf. 

Ik ben blij met wie ik nu ben en met alles wat ik tot nu toe heb gedaan, of dat nu goede of minder goede keuzes waren, ze hebben mij gebracht waar ik nu ben. Het leven is 'lichter' geworden en ik voel me vrijer en levendiger. Ik doe de dingen meer vanuit zachtheid en plezier dan vanuit moeten en mijzelf onder druk zetten, het is gemakkelijker geworden om mijn eigen weg te gaan. 

Wil jij ook jezelf serieus nemen en je op jouw eigen verlangens en doelen in het leven richten? Wil je je niet meer steeds op de ander richten en jezelf in de steek laten? Wil je je niet meer laten leiden door oude angsten en overtuigingen? Wil je je niet meer aanpassen of terughouden omdat je bang bent om te falen, om afgewezen te worden of denkt dat je niet goed genoeg bent of minder waard bent dan de ander? Bel of mail me dan om een afspraak te maken.

Ik kan je helpen jouw blokkades op te ruimen en je hart weer te openen voor jezelf. Zodat je een diepere en liefdevolle verbinding met jezelf krijgt en echt naar jezelf gaat luisteren. Zodat je vol zelfvertrouwen gaat staan voor wie jij bent en wat jij wil in je leven. Je eigen unieke weg volgend. 

Ondersteun jezelf en zoek het niet bij de ander!

Open je hart voor jezelf, hoor en zie jezelf en doe waar je hart naar uitgaat. Pas wanneer je er voor jezelf kunt zijn, kun je er echt voor de ander zijn.