Praktijk Heuven - Berg en Dal

 

Over Lenie

Ik heb in Nijmegen de universitaire opleiding tot orthopedagoog gevolgd. Gedurende meer dan tien jaar ben ik binnen het veld van de gezinstherapie werkzaam geweest als therapeut, trainer en coach. Op een gegeven moment ging ik iets missen in mijn werk en mijn leven. Een onbestemd gevoel dat er 'meer is' in het leven. Mijn innerlijke drang om mezelf verder te verdiepen in alles wat te maken had met bewustzijngroei, spiritualiteit en healing bracht mij bij diverse opleidingen en cursussen. Zoals Intuïtieve ontwikkeling, Yoga, Chinese genesswijzen, Westerse medische basiskennis, Shiatsu, Natuurgeneeskunde, Zijnsgeoriënteerde Bewustzijnstraing, Focussen, Polariteitsmassage, Tai chi, Holistic Pulsing, Voetreflexmassage, Mindfulness, Kruidengeneeskunde, Healing Arts therapie, Vier-dimensioneel bodywork, Cranio-sacraal therapie, Spirituele en Mediamieke ontwikkeling, Bewustwording en Healing. 

Ik heb de pauw als logo, omdat ik me aangetrokken voel door diens uitstraling. Wat ik mooi vind is dat ie in alle eenvoud zijn natuurlijke schoonheid, prachtige kleuren en gratie laat zien. De pauw is 'gewoon' wie of wat hij bedoeld is te zijn. 

Zijn wie je bedoeld bent te zijn en je eigen kleuren laten zien. Dat staat voor mij synoniem aan innerlijke kracht: aan zelfvertrouwen, zelfwaardering, eigenwaarde en zelfliefde. Zelfliefde betekent voor mij trouw zijn aan jezelf, aan wie je écht bent; jezelf horen en zien en weten dat je al goed bent zoals je bent, los van het willen of moeten voldoen aan de waarden en normen van een ander of de maatschappij.

Zijn wie ik ben en mijzelf waarderen, werd lang ondermijnd door mijn gerichtheid op de ander. Ik had niet geleerd van mezelf te houden, cijferde mezelf weg en hield vooral rekening met anderen. Dit ging vaak ten koste van mezelf. Daarbij ben ik lang niet goed verbonden geweest met mijn lichaam, waardoor ik mij niet thuis en veilig voelde in mijn eigen lichaam. 
De ontdekking dat ik hoogsensitief ben, bracht mij veel duidelijkheid. Door mijn hoogsensitiviteit en gevoel van anders-zijn te begrijpen en te accepteren en door mij thuis te voelen in mijn eigen lijf kwam er meer innerlijke rust en eigenwaarde. Ik leerde trouw te zijn aan mijzelf. 

Ergens kwam ik het volgende citaat tegen van Charles Budowski :

'Kun je je herinneren wie je was, voordat de wereld je vertelde wie je zou moeten zijn?'

Dat raakte mij. Ja wie was ik....  :  een vrolijk kind die geloofde in de magie van het leven. 
En wie ben ik nu...  na vele hoofd- en zijwegen in mijn leven bewandeld te hebben kan ik nu zeggen: 
I am proud and brave to be me! 
Ja, want er was ook moed voor nodig om alles aan te gaan in mijn leven. Om er de lessen uit te halen en om in mijn hart mij weer te kunnen herinneren en voelen wie en wat ik echt ben.
Vaak voel ik het contact met het vrolijke en blije kind in mij dat wil dansen en springen. Dat wil leven vanuit plezier, ontspanning en vrijheid. En elke keer als ik me verbind met die spontaniteit en onbevangenheid kom ik in de creatieve flow en voel ik me vrij, blij en krachtig. Vrij en krachtig om mijn eigen weg te gaan en mijn eigen zielekleuren uit te stralen.

Het is mijn missie om jou te inspireren en begeleiden in het ontdekken wie je écht bent en wat jij nodig hebt in jou leven. Om vanuit eigen kracht je eigen unieke weg te gaan en het leven te leiden waar jij naar verlangt. 

 

zelfliefde,
 ziel,
 authenticiteit,
 zielenlicht,
 hart

Kommt Schaut, die Anemonen blühen!
Millie Weber (1891-1987)