Praktijk Heuven - Berg en Dal

 

Over Lenie

 

 

Ik heb in Nijmegen de universitaire opleiding tot orthopedagoog gevolgd. Gedurende meer dan tien jaar ben ik binnen het veld van de gezinstherapie werkzaam geweest als therapeut, trainer en coach. Op een gegeven moment ging ik iets missen in mijn werk en mijn leven. Een onbestemd gevoel dat er 'meer is' in het leven. Mijn innerlijke drang om mezelf verder te verdiepen in alles wat te maken had met bewustzijngroei, spiritualiteit en healing bracht mij bij diverse opleidingen en cursussen. Zoals Intuïtieve ontwikkeling, Yoga, Chinese genesswijzen, Westerse medische basiskennis, Shiatsu, Natuurgeneeskunde, Zijnsgeoriënteerde Bewustzijnstraing, Focussen, Polariteitsmassage, Tai chi, Holistic Pulsing, Voetreflexmassage, Mindfulness, Kruidengeneeskunde, Healing Arts therapie, Vier-dimensioneel bodywork en Cranio-sacraal therapie.

Ik heb de pauw als logo, omdat ik me aangetrokken voel door diens uitstraling. Wat ik mooi vind is dat ie in alle eenvoud zijn natuurlijke schoonheid, prachtige kleuren en gratie laat zien. De pauw is 'gewoon' wie of wat hij bedoeld is te zijn. 

Zijn wie je bedoeld bent te zijn en je eigen kleuren laten zien. Dat staat voor mij synoniem aan innerlijke kracht: aan zelfvertrouwen, zelfwaardering, eigenwaarde en eigenliefde. Zelfliefde betekent voor mij trouw zijn aan jezelf, aan wie je écht bent; jezelf horen en zien en weten dat je al goed bent zoals je bent, los van het willen of moeten voldoen aan de waarden en normen van een ander of de maatschappij.

Zijn wie ik ben en mijzelf serieurs nemen en waarderen, werd lang ondermijnd door mijn gerichtheid op de ander. Ik had niet geleerd van mezelf te houden, maar cijferde mezelf weg en hield vooral rekening met anderen. Dit ging vaak ten koste van mezelf. 
De ontdekking dat ik hooggevoelig ben, bracht mij veel duidelijkheid. Door mijn gevoel van anders-zijn te accepteren en door te leren trouw te zijn aan mijzelf kwam er meer innerlijke rust en eigenwaarde. 

Nadat ik afscheid had genomen van mijn vaste baan kwam ik meer tot 'stilstand'. Ik kwam los van het veel op wilskracht doen, van het maar blijven doorgaan en van de aangeleerde overtuiging dat je hard moet werken en je best moet doen. Een hele nieuwe weg met opleidingen en cursussen waarin bewustwording en het lichaamsgerichte mij hielpen meer mijn gevoel te volgen en naar mezelf te luisteren. Ik leerde dat lichaam, ziel en geest een onlosmakelijke eenheid zijn. Dat was voor mij het begin van een nieuw en meer geaard leven. Van minder 'doen' naar meer 'zijn'. Ik ging beter voelen wat ik zelf nodig had en wat belangrijk voor mij was.

En nu, nog steeds leer en groei ik elke dag, die ontwikkeling staat nooit stil. Door de weg die ik gelopen heb, met wat zijwegen en zeker ook omwegen, kom ik steeds dichter bij mijn ware zelf en heb ik steeds meer mijn kleurrijke zelf ontdekt. Ik leer van opleidingen, cursussen en van het leven: van alle mooie en minder mooie ervaringen en van mijn 'fouten'.  
Ook van elke klant leer ik en krijg ik inspiratie.

Het is mijn wens mensen te begeleiden in het ontdekken in wie ze écht zijn en wat zij nodig hebben in hun leven. Om zodoende vanuit eigen kracht hun unieke weg te vinden en de eigen kleuren te leven.