Praktijk Heuven - Berg en Dal

Bewust leven          Praktijk Heuven spiritualiteit Nijmegen

Steeds meer mensen verlangen naar een lichter en gelukkiger leven en naar een leven vanuit verbinding met de aarde en de medemens, vertrouwend op het hart in plaats van op angst. Verbinding ontstaat wanneer je je open, eerlijk en kwetsbaar naar jezelf en de ander opstelt. Dat houdt in dat je je bewuster wordt van je emoties en oordelen en dat je gaat onderzoeken wat er in je innerlijk leeft en waarom je reageert zoals je reageert. 

Deze weg naar binnen waarbij we onze gevoelens niet wegdrukken, maar bestaansrecht geven is niet zo vanzelfsprekend in ons op het denken en prestatie gerichte maatschappij. Het onderdrukken en negeren van gevoelens wordt ons vaak al met de paplepel ingegoten, waardoor we al vroeg leren niet naar onze innerlijke waarheid te luisteren en te leven. Daarnaast maakt angst dat we ons vaak niet zo open en kwetsbaar durven op te stellen. Wanneer we ons door angst laten (mis)leiden, kiezen we voor een schijnzekerheid en maken we altijd precies de verkeerde keuzes. Angst houdt ons in ons hoofd, in ons denken en weerhoudt ons ervan om werkelijk te gaan doen wat je wil in je leven. Onbewust stellen we ons levensplan uit. 

Door bewuste aandacht te geven aan wat er in je innerlijk leeft en de signalen en reacties van je lichaam en geest serieus te nemen, kom je bij de blokkades en onverwerkte gebeurtenissen die jou belemmeren in je leven. Door deze te verwerken en op te ruimen kom je in je kracht en word je meer wie je werkelijk bent. Je kunt je meer overgeven aan 'het leven' waarbij je intuïtie je gids is en je gaat vertrouwen dat het leven jou altijd brengt wat jij op dat moment nodig hebt. 

Door meer te zijn wie je bent, door te durven gaan voor je eigen waarheid, jezelf te laten zien wie je bent, wordt het leven niet alleen leuker maar ook een stuk lichter.